strictly cars with character

Lamborghini 350 GT: nuancering

16 juni 2023
Een ochtendje rijden met een one-off Rolls-Royce en dan de middag doorbrengen met een van de vroegste Lamborghini’s. Zoals dat nu eenmaal gaat. Waarbij we ‘onderweg’ ook nog even wat deuken slaan in een paar vastgeroeste mythen.

Van een hoge, logge en trage, op luxe en comfort gebouwde kolos meteen overstappen naar een lage, agile en snelle supersportwagen met het dubbele aantal cilinders. Een verschil van dag en nacht, maar de menselijke mindset doet wonderen: niks wennen of geestelijk overschakelen. De Lamborghini 350 GT uit 1965 voelt ogenblikkelijk vertrouwd aan nadat ik uit de Rolls gestapt ben. Al meteen stuur ik de twaalfcilinder op het gas door de bocht, alsof ik al de hele dag met de auto rijd. Hij vráágt er als het ware om. Hij stuurt messcherp, schakelt strak en tegelijkertijd heel soepel en reageert direct op het gas. Liefst had ik een circuit tot mijn beschikking, maar tegelijkertijd bedenk ik me: waarom eigenlijk? Dit is een Gran Turismo, een auto waarin je in een perfecte harmonie van sportiviteit, luxe en elegantie lange afstanden kunt afleggen. Terwijl de gestaag lopende V12 het werk doet, geniet je van de omgeving en van het prachtige, rijkelijk van zwart en crèmekleurig leder voorziene interieur.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 3/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer