strictly cars with character

Met niets te vergelijken

5 mei 2023

We houden van Rolls-Royce en we houden van Catherine Deneuve. Toen het Britse merk een paar auto’s voor ons klaarzette bij het voormalige buitenhuis van de actrice, wisten we dan ook niet hoe snel we ons naar Frankrijk moesten begeven.

Ouderwetse glamour, dát is Catherine Deneuve. De Franse actrice hoopt in oktober van dit jaar haar tachtigste verjaardag te vieren, dus voor de jongere lezers leggen we het graag uit. In 1957 debuteerde ze - dertien jaar oud - als actrice in Les Collégiennes. De Citroën DS was net op de markt, Elvis Presley had zojuist zijn eerste hit gescoord met Heartbreak Hotel en Juan Manuel Fangio was op weg naar zijn laatste wereldtitel. Maar hoewel dat allemaal herinneringen uit een grijs verleden zijn, is Deneuve er nog steeds. En ze spreekt nog immer tot de verbeelding. Ze verwierf faam met haar vertolking van mysterieuze schoonheden, maar stond ook model voor Marianne: het nationale symbool van Frankrijk. Ze was ook model voor Playboy, terwijl ze later het gezicht werd van Chanel No. 5. Ze werd beschouwd als de muze van Yves Saint Laurent. De vader van haar zoon is regisseur Roger Vadim en de al even legendarische Marcello Mastroianni is de vader van haar dochter. Er bestaat een beroemde foto van Catherine Deneuve. Hierop ligt ze semi-nonchalant, maar vooral verleidelijk op de motorkap van een Rolls-Royce. Met een schoen half uitgeschopt als belofte voor wat wellicht nog komen gaat. Of het door die foto komt weten we niet, maar in ieder geval vond Rolls-Royce het voormalige landhuis van Deneuve de perfecte locatie om ons onder te dompelen in de lifestyle van de gemiddelde klant. Dat landhuis, domaine Primard, werd in de achttiende eeuw gebouwd in opdracht van markies de Dampierre: een generaal uit het Franse leger ten tijde van de Franse revolutie. Zijn naam leeft nog voort, want het is een van de namen die ingegraveerd zijn op de Arc de Triomphe.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 2/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer