strictly cars with character

Elektrisch rijden met klassieker

8 oktober 2014
Het rijden met elektrische auto’s begint ook tot echte autoliefhebbers door te dringen. Want in Amsterdam bouwt ElectricOldtimer.com klassieke auto’s om op elektrische aandrijving. Je kunt bij het bedrijf een compleet werkende elektrische klassieker kopen en daarbij is er keuze uit een Fiat 500, een MGB-GT en een Volkswagen T1. Maar het is ook mogelijk om je eigen klassieke auto om te laten bouwen op elektriciteit. Als voorbeelden geeft ElectricOldtimer.com de DAF 31, een Citroën 2CV, een Mini, een Trabant, maar ook sportieve modellen zoals een TVR en een Porsche 911 en grotere klassiekers zoals de Jaguar XJS, Mercedes 300 SL en de Citroën DS.

Prestatieniveaus

Het prestatieniveau is meestal afhankelijk van de klasse. Met de kant en klare Fiat 500 haal je een top van 90 km/h (ongeveer hetzelfde als het origineel destijds) en bedraagt de actieradius maximaal 60 kilometer. De MGB-GT haalt een top van 140 km/h en komt in het gunstigste geval 150 km ver. De VW T1 (het VW-busje) haalt ook 140 en kan 130 km ver rijden voor hij aan de stroom moet.

Subsidie en belastingvoordelen

Wie zijn eigen klassieker wil laten ombouwen tot elektrische auto kan kiezen uit verschillende prestatieniveaus, aangeduid met City, City+, Touring, Touring+ Heavy en Heavy+. De + duidt steeds op een hogere topsnelheid of grotere actieradius. Naast de ombouw zoekt ElecticOldtimer.com ook voor de gebruiker uit welke subsidieregelingen en belastingvoordelen van toepassing zijn. Daarnaast vraagt het bedrijf een oplaadpunt aan en zoekt een geschikte verzekering. www.electricoldtimer.com

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer