strictly cars with character

Terugroepactie VW door DSG-problemen

14 oktober 2014
Volkswagen gaat wereldwijd 57.000 auto’s terugroepen omdat bij een deel ervan problemen kunnen ontstaan met de zestraps DSG-transmissie. Dit heeft het concern verklaard tegenover het Duitse Auto motor und sport. Het probleem openbaart zich door een knipperende schakelindicator waarna de acceleratie schokkend verloopt. In bepaalde gevallen kan ook de trekkracht sterk afnemen en de koppeling zelfs volledig dienst weigeren.

Niet te traceren

De oplossing zit in een zogenaamde software update die in de werkplaats binnen een half uur afgehandeld kan worden. Volgens Volkswagen zijn in totaal 2.500 auto’s met deze verkeerde software geleverd, maar het is niet meer te traceren welke auto’s dit precies zijn. Daarom worden voor de zekerheid alle 57.000 potentiële probleemgevallen uitgenodigd om naar de dealer te komen voor een kostenloze ingreep. Zeker de helft van deze auto’s is in Duitsland verkocht.

Dertien modellen

De dertien modellen waar het probleem zich kan voordoen zijn geproduceerd tussen september 2008 en augustus 2009. Bij Volkswagen gaat het om de Golf, Scirocco, Eos, Jetta, Passat, Touran en Caddy. Bij Audi gaat het om de A3 en TT, bij Seat om de Leon en Altea en bij Skoda ten slotte om de Octavia en Superb. www.volkswagen.nl www.audi.nl www.seat.nl www.skoda.nl

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer