strictly cars with character

Nu officieel: BMW 1-serie M Coupe

15 oktober 2014
De gelekte promovideo gaf al een eerste glimp van de BMW 1-serie M Coupe. Nu geeft BMW alle details vrij. De compacte M zal het onder meer gaan opnemen tegen de Audi RS3. De 1-serie M Coupé is te herkennen aan een forse voorbumper met grote luchtinlaten, geprononceerde wielkasten, 19-inch lichtmetalen wielen en vier uitlaateindstukken uit de achterbumper. Led-dagrijverlichting is op inventieve wijze verwerkt in de angel eyes, net zoals bij de 5-serie.

Overboost

Een 3,0-liter twinturbo zes-in-lijn met 340 pk en 450 Nm geeft de 1.495 kilogram wegende 1-serie M Coupé vleugels. De aandrijfkrachten vloeien via een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen. Het koppel staat van 1.500 tot 4.500 toeren onverminderd ter beschikking met een tijdelijke overboost tot 500 Nm. De coupé vliegt in 4,9 seconden naar de 100 km/h. Vanuit stilstand naar 200 km/h kan in 17,3 seconden en niet veel later knalt ie bij 250 km/h de begrenzer in.

CO2-uitstoot

Ondanks zijn sportieve inborst, weet BMW het verbruik nog redelijk binnen de perken te houden. De dubbel geblazen zes-in-lijn neemt genoegen met gemiddeld 9,6 l/100 km wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 224 g/km.

M Dynamic Mode

Behalve het uiterlijk heeft M GmbH ook het onderstel volledig aangepast aan het hoge potentieel. Ook is het standaard aanwezige stabiliteitssysteem vervangen door een maat geschreven M Dynamic Mode-systeem. De 1-serie M Coupé debuteert op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit begin januari en komt niet lang daarna te koop met keuze uit slechts drie exterieurkleuren: Alpine White, Sapphire Black of Valencia Orange. Prijzen zijn nog niet bekend. www.bmw.nl

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer