strictly cars with character

Eerste Gijs van Lennep Legend groot succes

16 oktober 2014
De eerste Gijs van Lennep Legend, een nieuw Nederlands klassiekerevenement, is een groot succes geworden. Ondanks de uitzonderlijk natte weersomstandigheden stonden er afgelopen zondag 78 prachtige klassieke auto’s aan de start. Het startsein van de eerste Gijs van Lennep Legend werd gegeven om 10.00 uur op het Gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven. De rally, annex toerrit, georganiseerd door de Kiwani's Bilthoven, eindigde rond 16.00 uur op het terrein van de Culinairie in de bossen van Bilthoven, waar het ondanks - of misschien wel dankzij - de nog immer ruisende gietregen oergezellig was.

Prijzen

Intussen boog een jury, onder aanvoering van CARROS-hoofdredacteur Carlo Brantsen en bijgestaan door Ton Roks en Bas van Werven, zich over het kiezen van de mooiste en meest bijzondere deelnemende auto's uit het veld. Bepaald geen sinecure, want het ging om een uitzonderlijk aantal zeer bijzondere en kostbare exoten. Na zorgvuldig juryberaad werd de zeldzame Fiat 1200 TV van René Fransman uit Soest eerste. De tweede prijs was voor de minstens zo exotische Lancia Flaminia Zagato van Eric Bergamin, terwijl de derde prijs naar Chris Schoorl met zijn smetteloze Porsche 356 Speedster 1500 ging.

Doe een Wens Stichting

Er werden niet alleen prijzen uitgereikt voor de mooiste en meest bijzondere auto’s, er waren ook bekers voor de deelnemers van de toer- en rallyrit. Die prijsuitreiking gebeurde onder leiding van Gijs van Lennep en Jan Berkhof. De grootste winnaars van Gijs van Lennep Legend zijn echter de vele kinderen met een vaak levensbedreigende ziekte waarvoor de Doe een Wens Stichting een allerliefste wens in vervulling kan laten gaan. De opbrengst van de Gijs van Lennep Legend en het culinaire evenement Culinairie bedroeg liefst 25.000 euro. De Gijs van Lennep Legend zal een jaarlijks terugkerend evenement worden. Tekst: Matthijs Rhee    

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer