strictly cars with character

Update voor Volvo XC90

16 oktober 2014
Volvo heeft de XC90 in het nieuw gestoken. Behalve subtiele uiterlijke aanpassingen heeft de Zweedse fabrikant het zogeheten Volvo On Call-systeem ook verder uitgebreid met nieuwe apps. De vernieuwde XC90 is te herkennen aan een gemodificeerde voorbumper, dagrijverlichting, andere stootlijsten en een zilverkleurige dakrails. De lichtunits achter zijn eveneens nieuw, net als de 18-inch wielen in mat zilverkleur finish.

Volvo On Call

Het Volvo On Call-systeem kan in de XC90 voortaan gecombineerd worden met een Bluetooth mobiele telefoonverbinding. Op deze manier is het mogelijk om via Bluetooth muziek te luisteren van een draagbare muziekspeler. De bestuurder kan via Volvo On Call tevens zien waar de auto staat geparkeerd, kan op afstand de standkachel bedienen of een 'gezondheidscheck' van de auto verrichten over de status van de vloeistofniveaus.

Drie motoren

De XC90 is te koop met keuze uit drie motoren, een 3,2-liter zescilinder benzine met 243 pk en 320 Nm aan koppel, een vijfcilinder D5-diesel met 200 pk en 420 Nm of de D3 met 163 pk en 340 Nm. Die laatste wordt als voorwielaandrijver gebouwd.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer