strictly cars with character

Nationale Autoshow week 6

17 oktober 2014
In De Nationale Autoshow praten Bas van Werven en Carlo Brantsen onder meer over de nieuwe BMW 6-serie Cabrio met Carros-redacteur David Bakels. Daarnaast is Hans Vervoorn van Fiat Group Nederland in de studio om te praten over Fiat (en Chrysler). En we hebben gereden met de Audi A7 Sportback. Fiat heeft in januari meer dan keurige verkoopcijfers laten zien. Dat is mede te danken aan de kleine modellen als de 500 en de Punto. Maar ook in Amerika timmeren ze hard aan de weg, want de Fiat 500 is daar inmiddels ook verkrijgbaar. En dat kan doordat Fiat natuurlijk Chrysler heeft overgenomen. Via dat dealernetwerk, worden deze kleine hippe karretjes daar verkocht. En over Chrysler moeten we het ook maar eens hebben, want veel van die auto's zullen in Europa onder de naam Lancia worden verkocht. Genoeg te bespreken dus met Hans Vervoorn van Fiat Nederland.

Eerst 6-serie cabrio dan coupé

Voor BMW is het nieuwe jaar begonnen met de lancering van de nieuwe 6-serie. Normaal gesproken komt een cabriolet pas op de markt als de variant mét dak lekker loopt. Bij BMW hebben ze dat eens omgedraaid, eerst de cabrio en dan pas de coupé. En die cabrio werd onlangs in Zuid Afrika aan de autopers gepresenteerd. David Bakels van Carros Magazine was daarbij en we spreken hem in de studio.

Rijimpresssie Audi A7 Sportback

Na de introductie van de kleine milieuvriendelijke A1 was het voor Audi weer tijd om met iets groots te komen. En groots is de Audi A7 Sportback zeker, in meerdere opzichten. Het gebeurt niet vaak dat een auto zoveel complimenten over het uiterlijk krijgt als deze. Nu nog kijken of hij ook een beetje goed rijdt. Meindert Schut reed ermee.

De Nationale Autoshow

Het autoprogramma van BNR Nieuwsradio en CARROS is het onder de vaste luisteraars hoogst gewaardeerde en meest gepodcaste special-interest-programma van de zender. De Nationale Autoshow wordt wekelijks uitgezonden op: -donderdag van 13.30 tot 14.30 uur (live-uitzending) -donderdag om 20.00 uur -vrijdag om 00.00 uur -zaterdag zowel om 07.00 als 19.00 uur -zondag om 11.00 -maandag om 00.00 uur. BNR Nieuwsradio is in grote delen van het land te beluisteren op 100.1 FM. Voor de frequenties elders kunt u terecht op de website. Social media De Nationale Autoshow is ook te volgen op: www.bnr.nl/autoshow www.twitter.com/BNRautoshow www.facebook.com/nationale.autoshow www.fiat.nl www.bmw.nl www.audi.nl

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer