strictly cars with character

Furtive eGT nieuwe elektrische sportauto

17 oktober 2014
De opkomst van elektrisch autorijden zorgt voor nieuwe automerken. Ooit gehoord van Exagon Motors? Vanaf eind 2012 gaat deze Franse autoconstructeur de Furtive eGT bouwen, een elektrische sportauto met ritverlenger. Exagon heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in de autosport. Het bedrijf bouwde elektrische sportauto’s voor de Andros Trophy, een erg spectaculaire soort rallycross op sneeuw en ijs, waarbij de coureurs zeer dwars door de bocht gaan. Nu wordt de techniek echter van de het circuit naar de straat gebracht met de lancering van de Furtive eGT, die dit weekend op de Top Marques show in Monaco stond.

Ritverlenger

De techniek van de 2+2 sportauto is heel interessant. Aan boord zijn twee 170 pk sterke elektromotoren die hun stroom krijgen uit een lithium-ion accupakket. Die verschaft afhankelijk van de gereden snelheden een rijbereik tussen 197 km (gemeten bij 130 km/h) en 402 km (gemeten bij 50 km/h). Is de accu leeg, dan zorgt een ritverlenger – een kleine benzinemotor – ervoor dat je gewoon verder kunt rijden.

0-100 in 3,5 seconden

De Furtive eGt biedt zeer indrukwekkende rijprestaties, want hij sprint in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/h en kan een topsnelheid halen van maximaal 287 km/h. Normaal is de snelheid echter begrensd op 250 km/h. Exagon Motors gaat vanaf eind 2012 zo’n honderd exemplaren per jaar bouwen van de Furtive eGT. www.exagon-motors.com

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer