strictly cars with character

Nieuwe Porsche supercar heet 961

21 oktober 2014
Porsche heeft plannen om een nieuwe sportauto te bouwen boven de 911. Het model zou 961 gaan heten en worden aangedreven door een 600 pk 3,4 liter V8-turbomotor.
Er gaan al langer geruchten over een nieuwe supercar van Porsche, die als opvolger van de in een beperkte serie gebouwde Carrera GT zou kunnen dienen. Porsche heeft immers geen directe concurrent in het gamma voor de sterkste modellen van Ferrari en Lamborghini en de nieuwe McLaren. De nieuwe Porsche-topman Matthias Müller heeft in de Duitse krant Handelsblatt bevestigt dat er plannen zijn voor een model tussen de 911 en de 918 Spyder.

0-100 in 3 sec, top 350 km/h

AutoExpress heeft de eerste illustraties van de nieuwe supercar, die een nettoprijs van circa 400.000 euro zal krijgen. Veel gegevens zijn niet bekend, maar Porsche wil uitgebreid gebruik maken van koolstofvezel en aluminium om het gewicht laag te houden. De centraal geplaatste motor drijft de achterwielen aan en moet voor een honderdsprint kunnen zorgen van drie seconden en een topsnelheid van meer dan 350 km/h. Naar verwachting komt de Porsche 961 in 2014 op de markt. (Bron: AutoExpress) www.porsche.nl

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer