strictly cars with character

Replica van Bugatti Type 75S uit VS

27 oktober 2014
Na drie jaar ontwikkeling is Delahaye USA klaar met de Bella Figura Coupé, een eerbetoon aan de door Jean Bugatti ontworpen Type 57S, die meer wil zijn dan zomaar een replica. Dat moet onder meer blijken uit de verlengde en verbrede carrosserie, die bovendien nog verder is gestileerd. Er passen volgens Delahaye USA twee flinke volwassenen in de Bella Figura, die 4,92 meter lang is, 1,93 breed en op een wielabsis van 3,22 meter staat.

Hypermodern

De Bella Figura Coupé heeft weliswaar klassieke lijnen, maar is verder hypermodern. De auto is uitgerust met hedendaagse gemakken als airco, elektrische ramen en stuurbekrachtiging en ook de motortechniek is zeer modern. Het hier afgebeelde prototype heeft een BMW V12-motor, maar de eerste productieauto krijgt een 556 pk sterke 6,2 liter V8 Cadillac compressormotor. Maar de klant die liever een Mercedes twaalfcilinder of een Jaguar zescilinder heeft wordt ook op z’n wenken bediend.

Keuze uit koetswerk

De klant heeft ook keuze uit het materiaal voor het koetswerk. Als de carrosserie helemaal uit aluminium is gemaakt is de auto het duurste, namelijk ongeveer 190.000 dollar (134.000 euro). Indien een vezelversterkt materiaal wordt gebruikt bedraagt de prijs 44.900 dollar (31.500 euro). Beide bedragen zijn voor een soort bouwpakket, waarbij de koper zelf nog voor een krachtbron en de assemblage daarvan moet zorgen. Een compleet afgebouwde auto is er vanaf 250.000 dollar (175.000 euro).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer