strictly cars with character

Porsche komt met Panamera GTS

28 oktober 2014
Porsche voegt de Panamera GTS aan het gamma toe. Het is een sportiever variant van de Panamera S met meer vermogen en een sportievere inborst. De GTS heeft een gemodificeerde versie van de 4,8 liter V8-motor, waardoor er nu 430 pk uitkomt, 30 pk meer dan bij de Panamera S. Het koppel van de motor steeg met 20 Nm tot 520 Nm. De Panamera GTS kan daarmee in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten en haalt een topsnelheid van 288 km/h.

Sportiever onderstel

Porsche heeft de Panamera GTS ook alle mogelijkheden gegeven om het extra vermogen te benutten, want de auto is voorzien van een 10 mm verlaagd onderstel met adaptieve luchtvering en Porsche Active Suspension Management (PASM). Dit systeem past de demping en de rijhoogte aan de omstandigheden en de rijstijl aan. Volgens Porsche verbetert dat de wendbaarheid en het sportieve karakter van de auto. Daarnaast heeft Porsche de spoorbreedte achter iets vergroot en rolt de auyto op 19 inch wielen met 255/45 banden voor en 285/40 achter.

Sportieve sound

De Panamera GTS beschikt verder over het remsysteem van de Turbo en om het sportieve geluid van de auto ook aan boord te kunnen horen is met een druk op de knop een akoestisch kanaal te openen, waardoor de motor beter hoorbaar wordt in de auto. Ook heeft de GTS en viertraps achtervleugel van de Panamera Turbo en dien extra grote luchtinlaten. Vanaf februari is de Panamera GTS te bewonderen bij de Porsche-dealers en hij kost vanaf 155.300 euro.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer