strictly cars with character

Audi onthult ook de S3

3 november 2014
Precies een dag na de onthulling van de A3 Sportback haalt Audi ook het doek van de sportversie, de S3. Met 300 pk en een lager gewicht is de nieuwe S3 sportiever dan ooit. De nieuwe Audi S3 is 300 kilogram lichter dan zijn voorganger. En dat levert in combinatie met de nieuwe 300 pk (en 380 Nm) sterke 2.0 TFSI-motor met directe en indirecte inspuiting aanzienlijk betere prestaties op. Zo sprint de nieuwe Audi S3 in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid is nog altijd elektronisch begrensd op 250 km/h.

Gewichtsverdeling

De 60 kilogram lichter geworden S3 is tegelijk zuiniger dan voorheen. Met S tronic dubbelkoppeling versnellingsbak verbruikt de auto slechts 6,9 liter per 100 kilometer (CO2-uitstoot 159 g/km). Met handgeschakelde zesversnellingsbak is dat 7,0 liter per 100 kilometer (CO2-uitstoot 162 g/km). Het lagere gewicht, het verlaagde sportonderstel en de quattro vierwielaandrijving verschaffen de S3 – waarbij de vooras in vergelijking met zijn voorganger voor een betere gewichtsverdeling vijf centimeter verder naar voren staat – een betere stabiliteit en dynamiek.

Vier uitlaten

De nieuwe Audi S3 is te herkennen aan de grote achterspoiler en vier uitlaatpijpen. Optioneel is de auto leverbaar met LED-hoofdverlichting, eventueel aangevuld met LED-bochtverlichting. Verder kan de auto over alle noviteiten en veiligheidsfeatures beschikken die ook in de A3 te vinden zijn. De S3 wordt begin 2013 verwacht op de Nederlandse markt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer