strictly cars with character

Live uit Genève: Lamborghini Aventador LP700-4

7 november 2014
Na een hele reeks aan plaagplaatjes en spionagefoto's is de Lamborghini Aventador LP700-4 dan eindelijk een feit. Dankzij een koolstofvezel monocoque is de nieuwe stier beduidend lichter en sneller dan de MurciƩlago. De Aventador weegt slechts 1.575 kilogram, liefst 175 kilo minder dan zijn voorganger. Een prestatie van formaat, grotendeels te danken aan het gebruik van koolstofvezel. De nieuweling is niet alleen sneller dan de MurciƩlago, maar verbruikt ook aanzienlijk minder brandstof (- 20 procent) met een gemiddeld verbruik van 17,2 l/100 km.

Matttinten

De nieuw ontwikkelde 6,5-liter V12 levert 700 pk en 690 Nm aan koppel. In 2,9 schiet knalt de supercar naar de honderd en haalt een top van 350 km/h. Schakelen gaat via een gerobotiseerde ISR-transmissie met zeven versnellingen. De Aventador komt te koop met keuze uit dertien kleuren. De kleur zwart, wit of rood is ook in het mat beschikbaar.

Prijslijst

De prijslijst van de Aventador start bij 255.000 euro, exclusief belastingen. In ons land schiet de vanafprijs dus ruimschoots over de drie ton.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer