De stad Detroit is al een tijdje failliet, de auto-industrie is grotendeels verdwenen uit de stad, maar " /> De stad Detroit is al een tijdje failliet, de auto-industrie is grotendeels verdwenen uit de stad, maar "> De stad Detroit is al een tijdje failliet, de auto-industrie is grotendeels verdwenen uit de stad, maar "> CARROS Magazine - Primeurs op de Detroit autoshow
strictly cars with character

Primeurs op de Detroit autoshow

21 december 2014
De stad Detroit is al een tijdje failliet, de auto-industrie is grotendeels verdwenen uit de stad, maar nog altijd heeft Detroit met de North American International Auto Show de eerste autoshow van het jaar. Dit zijn de belangrijkste primeurs die pers en publiek krijgen voorgeschoteld op de Detroit Autoshow. De pers krijgt het nieuws over nieuwe modellen, facelifts, technische noviteiten en concept cars als eerste te zien op 12 en 13 januari 2015. Dan volgen er twee industriedagen en een Charity Show-dag voordat het publiek vanaf 17 januari toegang heeft tot de autotentoonstelling. Ondanks de geringe importantie van Detroit als autostad (ooit was het de ‘autohoofdstad van de wereld’, tegenwoordig worden er nog maar weinig auto’s geproduceerd), zijn er ieder jaar weer interessante primeurs. In alfabetische volgorde gaat het om de volgende noviteiten:

Audi Q7

Nieuwe generatie van de ‘full size’ SUV van Audi. Optisch is de Q7 eerder een evolutie, maar wel veel lichter dan zijn voorganger en met vernieuwde motoren, die meer zuinigheid beloven.

BMW 6-serie

Facelift van alle drie modelvarianten van de 6-serie, de tweedeurs coupé, de tweedeurs cabiolet en de vierdeurs coupé die als Gran Coupé wordt aangeboden.

Cadillac CTS-V

Sportief topmodel van de CTS, traditioneel het middenmodel van Cadillac. De nieuwe CTS-V krijgt een 6,2 liter V8-compressormotor met 649 pk en is de snelste productie-Caddy ooit.

Chevrolet Volt

Nieuwe generatie van de eerste plug-in hybride auto van Chevrolet. Volgens de eerste berichten zal er een andere benzinemotor als range extender worden gebruikt en is de actieradius op de elektromotor ook beter. In ons land zal de nieuwe Volt te kopen komen als Opel Ampera.

Ford Focus RS

Ultieme sportversie van de nieuwe Ford Focus. De auto krijgt de beschikking over de 2,3 liter Ecoboost turbomotor uit de Ford Mustang, die in de Focus RS 330 pk krijgt.

Honda NSX

Eindelijk presenteert Honda (in Amerika het luxemerk Acura) de opvolger van de NSX. De auto krijgt een V6-turbomotor en ondersteuning van drie elektromotoren, ook ter verbetering van het weggedrag.

Infiniti Q60

Infiniti schotelt de bezoekers van de show in Detroit een concept car voor, de Q60. Het is een voorbode van een luxueuze sportcoupé.

Mercedes GLE

Mercedes volgt het voorbeeld van de BMW X6 en komt met een coupéversie van een SUV. De auto heet GLE en is gebaseerd op de ML-reeks. De auto komt er met verschillende drieliter V6 benzine- en dieselmotoren.

Mini John Cooper Works

Sportief topmodel van de nieuwe Mini met tweeliter motor met 230 pk. De Mini John Cooper Works is zo’n 100 kilo lichter dan zijn voorganger en belooft een stuk sneller te zijn geworden (0-100 in 6,3 seconden) en zuiniger.  

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer