De officiële onthulling van de Porsche Cayman GT4 is niet ver weg meer. De meest extreme Cayman ooit is nu na" /> De officiële onthulling van de Porsche Cayman GT4 is niet ver weg meer. De meest extreme Cayman ooit is nu na"> De officiële onthulling van de Porsche Cayman GT4 is niet ver weg meer. De meest extreme Cayman ooit is nu na"> CARROS Magazine - Porsche Cayman GT4 betrapt
strictly cars with character

Porsche Cayman GT4 betrapt

6 januari 2015
De officiële onthulling van de Porsche Cayman GT4 is niet ver weg meer. De meest extreme Cayman ooit is nu namelijk zonder enige camouflage betrapt. Met de Cayman GT4 begeeft Porsche zich een beetje op glad ijs. Want de Cayman GT4 zou zomaar een veel betere en snellere sportauto kunnen zijn dan een gelijk geprijsde 911. Nu is een Cayman GTS immers al nagenoeg even snel als een basis-911, maar goedkoper en met een beter weggedrag. De Cayman GT4 lijkt daar nog een forse schep bovenop te doen en in de regionen van de 911 Carrera S door te dringen. Want als we de eerste, nog onbevestigde berichten mogen geloven, dan krijgt de Cayman GT4 een 400 pk sterke zescilinder boxermotor. Dat zou een 3,8 liter uitvoering kunnen zijn, maar ook een verder getunede 3,4 liter behoort tot de opties.

Debuut op Autosalon van Genève

In combinatie met het dankzij de middenmotor zeer goed uitgebalanceerde weggedrag, zou de Cayman wel eens superieur kunnen zijn aan het icoon van Porsche. Opvallend aan de Cayman GT4 is de ventilatie-opening boven in de voorbumper en een grote achterspoiler. Bovendien zijn er tal van kleine aerodynamische hulpmiddelen en koelsleuven voor de motor en de remmen. De betrapte Cayman GT4 stond op de wielen van de 911 Turbo, maar zeer waarschijnlijk krijgt de auto nog een eigen wieldesign voor de productieversie. Die verwachten we al op de Autosalon van Genève begin maart. (Bron: Autoevolution.com)

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer