Land Rover maakt zich op voor de laatste fase van de huidige Defender. Dit jaar staat in het teken van e" /> Land Rover maakt zich op voor de laatste fase van de huidige Defender. Dit jaar staat in het teken van e"> Land Rover maakt zich op voor de laatste fase van de huidige Defender. Dit jaar staat in het teken van e"> CARROS Magazine - Laatste fase voor Land Rover Defender
strictly cars with character

Laatste fase voor Land Rover Defender

7 januari 2015
Land Rover maakt zich op voor de laatste fase van de huidige Defender. Dit jaar staat in het teken van eerbetoon aan de auto, de presentatie van drie speciale modellen en de aanloop naar een nieuwe familie van Defenders. Het eerbetoon is begonnen met de enorme zandtekening van een kilometer op het strand van Red Wharf Bay in Aglesey in Wales. Op datzelfde strand maakte Maurice Wilks, de toenmalige ontwikkelingsdirecteur Van Rover, zijn eerste schets van de originele Land Rover in het zand. Het silhouet van dat eerste model is in de huidige Defender nog altijd herkenbaar. Of de nieuwe generatie Defenders die lijn zal voortzetten, zullen we nog moeten afwachten, want eerder dan dit najaar verwachten we geen aanwijzingen over het uiterlijk van de nieuwe Defender.

Celebration Series

Tot die tijd mogen we ons verkneukelen over de komst van drie speciale modellen die de Celebration Series vormen. Het gaat om de Defender Heritage, Adventure en Autobiography. Stuk voor stuk worden ze aangedreven door de 2,2 liter dieselmotor en worden in beperkte oplage gemaakt. Bij de Autobiography en de Adventure+ is die dieselmotor opgewaardeerd van de standaard 122 pk naar 150 pk. De Autobiography komt er alleen als Defender 90 Station Wagon en heeft een uitgebreide uitrusting met onder meer Windsor leren bekleding. Hij is leverbaar vanaf april. De Defender Adventure en Adventure+ zijn gericht op het klanten die van het buitenleven houden. Deze modellen hebben extra bodembescherming en Goodyear MT/R-banden om de offroad-kwaliteiten nog verder te versterken en leren bekleiding en speciale bestickering. De auto is er vanaf augustus als 90 Station Wagon en 110 Station Wagon. De Defender Heritage beschikt over nostalgische designelementen zoals de lakkleur Grasmere Green en een wit gespoten dak. Verder zijn er speciale stickers op de voorspatborden aangebracht en een heritage grille. De auto verschijnt in augustus.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer