De nieuwe Porsche Cayenne Turbo S, die zijn debuut maakt op de autoshow in Detroit, kost vanaf 211.101 e" /> De nieuwe Porsche Cayenne Turbo S, die zijn debuut maakt op de autoshow in Detroit, kost vanaf 211.101 e"> De nieuwe Porsche Cayenne Turbo S, die zijn debuut maakt op de autoshow in Detroit, kost vanaf 211.101 e"> CARROS Magazine - Porsche Cayenne Turbo S vanaf € 211.101
strictly cars with character

Porsche Cayenne Turbo S vanaf € 211.101

13 januari 2015
De nieuwe Porsche Cayenne Turbo S, die zijn debuut maakt op de autoshow in Detroit, kost vanaf 211.101 euro. In het tweede kwartaal arriveert in het tweede kwartaal bij de dealers. Porsche prijst de nieuwe Cayenne Turbo S aan als een sportauto voor vijf personen. Zijn 570 pk sterke 4,8 liter V8-turbomotor stelt hem in staat om in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 284 km/h te halen. Het weggedrag wordt onderstreept door de rondetijd op de Nordschleife van de Nürburgring, waar de Cayenne Turbo S in net iets minder dan acht minuten een rondje aflegt.

800 Nm

In vergelijking met de vorige Cayenne Turbo S zijn de twee turbo’s nu in het uitlaatspruitstuk aangebracht, waardoor de respons van de motor beter is. Bovendien levert het dus 20 pk extra op. Het maximum koppel van de nieuwe motor bedraagt 800 Nm. De nieuwe Cayenne Turbo S is standaard uitgerust met het Porsche Dyanmic Chassis Control dat overhellen in bochten vermindert. Porsche Torque Vectoring verbetert het weggedrag door in bochten het buitenste achterwiel meer vermogen te geven. Standaard heeft de auto ook nog keramische remmen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer