Jarenlang werd er over gespeculeerd, nu is de auto eindelijk gepresenteerd: de Porsche Cayman GT4. Het i" /> Jarenlang werd er over gespeculeerd, nu is de auto eindelijk gepresenteerd: de Porsche Cayman GT4. Het i"> Jarenlang werd er over gespeculeerd, nu is de auto eindelijk gepresenteerd: de Porsche Cayman GT4. Het i"> CARROS Magazine - Porsche Cayman GT4 is los
strictly cars with character

Porsche Cayman GT4 is los

4 februari 2015
Jarenlang werd er over gespeculeerd, nu is de auto eindelijk gepresenteerd: de Porsche Cayman GT4. Het is een hardcore sportauto naar het voorbeeld van de 911 GT3. De Porsche Cayman GT4 beschikt over een 3,8 liter zescilinder boxermotor zoals die ook in de 911 Carrera S is te vinden. In de Cayman GT4 levert die echter 385 pk en is hij gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De Cayman GT4 kan daarmee in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten en een topsnelheid halen van 295 km/h. De Nürburgring Nordschleife zou de Cayman GT4 in 7 minuten en 40 seconden kunnen afleggen, waarmee hij gerenommeerde sportauto’s achter zich laat.

Componenten 911 GT3

De Cayman GT4 leent componenten van het 3 cm verlaagde onderstel van de 911 GT3 en beschikt over grotere remmen. De auto beschikt over een grotere voorbumper met extra grote luchtopeningen en een forse vaste achterspoiler. Optioneel zijn keramische remmen leverbaar en een Club Sport pakket, waarmee de auto direct geschikt is voor het circuit. Het publieksdebuut van de Cayman GT4 is op de Autosalon van Genève, in april staat de auto bij de Porsche dealer vanaf 126.100 euro.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer