Autoliefhebbers in Nederland hebben vier jaar geduld moeten hebben, maar nu is dan weer zover: de AutoRA" /> Autoliefhebbers in Nederland hebben vier jaar geduld moeten hebben, maar nu is dan weer zover: de AutoRA"> Autoliefhebbers in Nederland hebben vier jaar geduld moeten hebben, maar nu is dan weer zover: de AutoRA"> CARROS Magazine - AutoRAI 2015: 46 automerken, 90 primeurs,
strictly cars with character

AutoRAI 2015: 46 automerken, 90 primeurs, 500+ auto’s

18 maart 2015
Autoliefhebbers in Nederland hebben vier jaar geduld moeten hebben, maar nu is dan weer zover: de AutoRAI komt eraan. En het wordt als vanouds een groot autofeest, want er staan liefst 46 automerken, ze presenteren 90 primeurs en er worden meer dan 500 auto’s getoond. De AutoRAI 2015 gaat open op 17 april en vanaf dat moment kunnen bezoekers 10 dagen genieten van genieten van het mooiste wat de autobranche in petto heeft, want de beurs sluit pas op de 26e april. Concept cars en supercars zullen de aandacht trekken, maar ook de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid, comfort en veiligheid zullen uitgebreid te bewonderen zijn. De lijst van primeurs is lang, erg lang. En het zijn niet alleen primeurs voor het Nederlandse publiek, merken, als McLaren, Cadillac, Burton, Peugeot, Porsche, Opel en Zenos hebben laten weten met een Europese of zelfs een wereldprimeur te komen. Wie ook maar iets om auto;s geeft, mag de AutoRAI 2015 dus zeker niet missen.

AutoRAI Klassiek

De AutoRAI laat niet alleen nieuwe auto’s zien, maar gaat ook terug in de tijd met AutoRAI Klassiek. Circa 100 ‘normale’ en bijzonder eauto’s uit de vorige eeuw zullen worden getoond, waaronder een Mercedes 300SL Gullwing, Jaguar MKII, Audi Quattro en Bentley Blower 4.5 Le Mans, maar ook heel gewone auto’s als een Renault 4, Peugeot 205, Golf 1 GTI, Fiat Panda of Mini.

Racehal

De AutoRAI 2015 heeft nog veel meer attracties in petto. Zo wordt in de Racehal een heus circuit aangelegd, waar bezoekers zelf gratis mee kunnen rijden in onder andere een Ferrari, Lamborghini of Aston Martin. Wie zelf wil rijden kan achter het stuur van een racesimulator kruipen en in de Discovery Motorblok Battle strijden teams van automonteurs en sleutelfanaten tegen elkaar. Ieder team moet een motorblok uit elkaar halen, de krukas laten zien en weer in elkaar zetten. Bezoekers kunnen ook proefritten maken met elektrische auto’s en met auto’s met de nieuwste veiligheidstechnieken en ze kunnen even ‘ruiken’ aan het slippen met een auto of het ludieke dubbeldek rijden.

Een kaartje met korting!

De AutoRAI 2015 is op weekdagen open van 11.00 tot 22.00 uur (17 en 20 tot en met 24 april) en in de weekeinden van 10.00 tot 17.00 uur (18, 19, 25 en 26 april). Toegangskaarten kosten 18 euro aan de kassa, maar slechts 14,50 euro als je ze vooraf online bestelt. Voor kinderen tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer