Op de lange lijst van primeurs op de komende AutoRAI – van 17 tot en met 26 april – prijken ook enke" /> Op de lange lijst van primeurs op de komende AutoRAI – van 17 tot en met 26 april – prijken ook enke"> Op de lange lijst van primeurs op de komende AutoRAI – van 17 tot en met 26 april – prijken ook enke"> CARROS Magazine - Wereldprimeurs op de AutoRAI
strictly cars with character

Wereldprimeurs op de AutoRAI

8 april 2015
Op de lange lijst van primeurs op de komende AutoRAI – van 17 tot en met 26 april – prijken ook enkele echte wereldprimeurs. Nieuwe modellen of versies die dus nog nergens in de wereld te zien zijn geweest. De meest in het oog springende wereldnoviteit is wellicht de Opel Adam Rocks S. De pittige, compacte auto van Opel, tegenhanger van de Fiat 500, heeft flinke spierballen gekregen. Onder de motorkap staat namelijk een 1,4 liter turbomotor met 150 pk. Die laat de auto in 8,5 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten, terwijl de topsnelheid 210 km/h bedraagt. De Adam Rocks heeft een passend stoer uiterlijk met uitgeklopte wielkasten en dikke wielen. De prijs is nog niet bekend. 

Racen met een Burton

Echte autoliefhebbers kennen Burton mogelijk als een omgebouwde Citroën 2CV. Daarmee doe je deze betaalbare sportauto misschien wel erg tekort. Zeker nu Burton als wereldprimeur op de AutoRAI de Burton 24hr Spa Francorchamps Injection presenteert. Volgens de makers kun je met deze auto zo het circuit op. Hij heeft een speciaal injectiesysteem, een snelle nokkenas, racevering en een licht vliegwiel. Hij is verkrijgbaar als bouwpakket en als complete auto.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer