De snelheidsbeperkingen die op de Nordschleife van de Nürburgring werden ingevoerd na het dodelijk ongev" /> De snelheidsbeperkingen die op de Nordschleife van de Nürburgring werden ingevoerd na het dodelijk ongev"> De snelheidsbeperkingen die op de Nordschleife van de Nürburgring werden ingevoerd na het dodelijk ongev"> CARROS Magazine - In 2016 weer voluit op de Nordschleife
strictly cars with character

In 2016 weer voluit op de Nordschleife

20 augustus 2015

De snelheidsbeperkingen die op de Nordschleife van de Nürburgring werden ingevoerd na het dodelijk ongeval, worden in 2016 weer opgeheven.

Begin deze week was er een bijeenkomst waarin werd besloten om de veiligheid te verbeteren met in totaal 16 maatregelen Voor november worden op tal van plaatsen extra vangrails geplaatst en door de FIA goedgekeurde vanghekken. Bij het ‘Schwedenkreuz’ wordt de toegang voor het publiek beperkt en er komt extra beperking bij ‘Döttinger Höhe’.

Een deel van het circuit zal bovendien worden voorzien van nieuw asfalt. Bij ‘Flugplatz’ komt er over een lengte van 500 meter nieuw asfalt om vijf oneffenheden uit de baan te halen. Deze maatregelen maken het mogelijk om vanaf 2016 de huidige snelheidsbeperkingen weer op te heffen zodat er vanaf volgend jaar weer recordpogingen mogelijk zijn en er tijdens races voluit kan worden gegaan.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer