Lotus is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe, extreme auto, mede voor circuitgebruik, de Lotus 3-Ele" /> Lotus is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe, extreme auto, mede voor circuitgebruik, de Lotus 3-Ele"> Lotus is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe, extreme auto, mede voor circuitgebruik, de Lotus 3-Ele"> CARROS Magazine - Lotus 3-Eleven betrapt op de ’Ring’
strictly cars with character

Lotus 3-Eleven betrapt op de ’Ring’

24 augustus 2015

Lotus is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe, extreme auto, mede voor circuitgebruik, de Lotus 3-Eleven. Een prototype werd betrapt op de Nordschleife van de Nürburgring.

Een echt fraai model is die nieuwe 3-Eleven niet, maar het wordt wel een serieus wapen om supercars te beconcurreren. Dat doet Lotus traditiegetrouw niet met een grote sportauto met een extreme krachtbron. Het oude adagium van Lotus-oprichter Colin Chapman wordt in ere gehouden en dat betekent een zo laag mogelijk gewicht. Hoe zwaar de 3-Eleven precies zal worden is nog niet bekend, maar de auto zal zeker onder de 1.000 kilogram blijven.

Over de aandrijving van de 3-Eleven is al meer bekend. Het zal de bij Toyota ingekochte 3,5 liter V6-motor zijn, die voor de gelegenheid is getuned tot 450 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingbak, voor de nog iets extremere circuitversie komt vermoedelijk een sequentiële zesbak in de auto.

https://www.youtube.com/watch?v=Ng3cs5u5d14

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer