Auto-ontwerper Henrik Fisker tekende niet alleen fraaie modellen zoals de Aston Martin DB9 en de BMW Z8, " /> Auto-ontwerper Henrik Fisker tekende niet alleen fraaie modellen zoals de Aston Martin DB9 en de BMW Z8, "> Auto-ontwerper Henrik Fisker tekende niet alleen fraaie modellen zoals de Aston Martin DB9 en de BMW Z8, "> CARROS Magazine - Henrik Fisker overweegt nieuw merk te star
strictly cars with character

Henrik Fisker overweegt nieuw merk te starten

24 augustus 2015

Auto-ontwerper Henrik Fisker tekende niet alleen fraaie modellen zoals de Aston Martin DB9 en de BMW Z8, hij creëerde ook zijn eigen merk: Fisker.

Daar liet hij een zelf ontworpen en ontwikkelde plug-in hybride werkelijkheid worden, maar deels buiten zijn schuld (de acculeverancier ging failliet) ging het bedrijf bankroet. Nu wil Fisker weer terugkeren als autobouwer.

Na het verlaten van zijn vorige automerk was Henrik Fisker bezig met het ombouwen van Mustang tot een speciaal model. Maar blijkbaar schept hij daarin niet genoeg voldoening, want hij heeft aangekondigd een nieuw bedrijf te beginnen. “Er is een nieuwe groep jonge mensen die klaar is voor iets heel nieuws”, zo zei hij tijdens de onthulling van de Galpin Rocket Mustang op Pebble Beach. Het lijkt daarmee zeer waarschijnlijk dat Fisker weer een poging zal wagen om een eigen merk te beginnen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer