Veel popmuzikanten zijn autoliefhebbers en tot hen behoorde ook Rolling Stones-gitarist Keith Richards. Z" /> Veel popmuzikanten zijn autoliefhebbers en tot hen behoorde ook Rolling Stones-gitarist Keith Richards. Z"> Veel popmuzikanten zijn autoliefhebbers en tot hen behoorde ook Rolling Stones-gitarist Keith Richards. Z"> CARROS Magazine - Bentley S3 Continental van Keith Richards
strictly cars with character

Bentley S3 Continental van Keith Richards wordt geveild

25 augustus 2015

Veel popmuzikanten zijn autoliefhebbers en tot hen behoorde ook Rolling Stones-gitarist Keith Richards. Zijn vroegere Bentley S3 Continental wordt binnenkort geveild.

Richards kocht Bentley S3 Continental Flying Spur, zoals hij voluit heet, in 1965 nieuw bij de Londense dealer H.R. Owen. Hij liet de auto later voorzien van een verborgen compartiment om verboden geestverruimende middelen te verbergen. De beroemde gitarist reed veel kilometers met de auto die hij ‘Blue Lena’ noemde, naar de legendarische jazzmuzikante Lena Horne. Hij maakte er zelfs een trip van Engeland naar het Marokkaanse Marrakech in en tijdens die rit ontstond de relatie met Anita Pallenberg. Die zou 23 jaar duren en drie nakomelingen opleveren.

In 1978 verkocht Keith Richards de Bentley, die daarna nog drie verschillende eigenaren had. De afgelopen vijf jaar is de auto grondig gerestaureerd en hij zal nu worden geveild tijdens de Bonhams Goodwood Revival Sale op 12 september. Vermoedelijk brengt de auto tussen 550.000 en 825.000 euro op.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer