Een Chinese fabrikant van schaalmodellen heeft al onthuld hoe de nieuwe Volvo S90 eruit zal gaan zien. De" /> Een Chinese fabrikant van schaalmodellen heeft al onthuld hoe de nieuwe Volvo S90 eruit zal gaan zien. De"> Een Chinese fabrikant van schaalmodellen heeft al onthuld hoe de nieuwe Volvo S90 eruit zal gaan zien. De"> CARROS Magazine - Chinese modelmaker onthult Volvo S90
strictly cars with character

Chinese modelmaker onthult Volvo S90

30 augustus 2015

Een Chinese fabrikant van schaalmodellen heeft al onthuld hoe de nieuwe Volvo S90 eruit zal gaan zien. De Zweedse website ‘Teknikens Varld’ wist beslag te leggen op de foto’s.

De site zegt de foto’s te hebben laten controleren door een bron bij Volvo en die bevestigde dat het schaalmodel correct is. De nieuwe Volvo S90 wordt dus een vierdeurs coupé, die veel kenmerken overneemt van de Volvo Concept Coupé, het studiemodel dat eerder op autoshows was te zien. Vooral aan de voorzijde lijkt de nieuwe S90 er veel op.

Qua aandrijving zal de S90 de nieuwe Drive-E motoren gebruiken, net als de XC90. Het topmodel zou dan de T8 Twin Engine worden. Naar verluidt wordt het interieur nog hoogwaardiger dan dat van de XC90. Er zou overigens ook een Volvo V90 op stapel staan en later ook een V90 Cross Country. De Volvo S90 zal zeker niet op de Autoshow van Frankfurt (IAA) te zien zijn, want Volvo heeft besloten daar niet aanwezig te zijn.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer