De eerste elektrische auto die zijn energie volledig haalt uit zonnepanelen is in de maak. Het is de Immo" /> De eerste elektrische auto die zijn energie volledig haalt uit zonnepanelen is in de maak. Het is de Immo"> De eerste elektrische auto die zijn energie volledig haalt uit zonnepanelen is in de maak. Het is de Immo"> CARROS Magazine - Immortus: eerste zonneauto in de maak
strictly cars with character

Immortus: eerste zonneauto in de maak

31 augustus 2015

De eerste elektrische auto die zijn energie volledig haalt uit zonnepanelen is in de maak. Het is de Immortus van EVX uit Australiƫ.

EVX is nu nog een startup en werkt hiervoor samen met de Swinburne University of Technology. Volgens de ontwikkelaars kan de auto 550 kilometer ver rijden en wordt de accu wanneer de zon schijnt steeds bijgeladen. De Immortus zou rond de zeven tellen nodig hebben om van 0 naar 100 km/h te sprinten.

Op dit moment is de Immortus nog een concept car, ontwikkeld door Clint Steele. Maar volgens sommige bronnen wordt er op de SEMA show dit najaar een prototype getoond. Een productie-auto zou eventueel in 2016 kunnen verschijnen en dan 330.000 euro kosten. Het klinkt allemaal tamelijk ongelofelijk en de eerste schets is ook niet van erg hoge kwaliteit. Wij adviseren EVX in elk geval om er helemaal ronde wielen onder te zetten!

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer