Audi heeft de SQ5 TDI plus gepresenteerd, een sterkere variant van de SQ5 TDI. De sportieve SUV heeft nu " /> Audi heeft de SQ5 TDI plus gepresenteerd, een sterkere variant van de SQ5 TDI. De sportieve SUV heeft nu "> Audi heeft de SQ5 TDI plus gepresenteerd, een sterkere variant van de SQ5 TDI. De sportieve SUV heeft nu "> CARROS Magazine - Audi SQ5 TDI plus doet er een schepje bove
strictly cars with character

Audi SQ5 TDI plus doet er een schepje bovenop

4 september 2015

Audi heeft de SQ5 TDI plus gepresenteerd, een sterkere variant van de SQ5 TDI. De sportieve SUV heeft nu 340 pk aan boord.

De Audi SQ5 TDI was met 313 pk al niet echt een stakker te noemen, maar de ‘plus’-versie gaat er dik overheen. Hij levert 27 pk extra topvermogen en 50 Nm meer trekkracht, waarmee de maximale trekkracht op 700 Nm komt. In de sprint van 0 naar 100 km/h scheelt het een tiende van een seconde, want de SQ5 TDI heeft daarvoor nu 5,1 seconden nodig. De topsnelheid blijft begrensd op 250 km/h. Het gemiddelde verbruik bleef onveranderd op 6,6 liter per 100 kilometer wat gelijk staat aan een CO2-uitstoot van 174 g/km. Net als de ‘gewone’ SQ5 TDI heeft de ‘plus’ quattro vierwielaandrijving, maar een sportdifferentieel zorgt hier voor een actieve verdeling van de aandrijfkracht. Vanaf eind 2015 is de Audi SQ5 TDI plus leverbaar in ons land.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer