De Tesla Model 3 wordt volgend jaar - vermoedelijk op de Autosalon van Genève - gepresenteerd. Dat heeft" /> De Tesla Model 3 wordt volgend jaar - vermoedelijk op de Autosalon van Genève - gepresenteerd. Dat heeft"> De Tesla Model 3 wordt volgend jaar - vermoedelijk op de Autosalon van Genève - gepresenteerd. Dat heeft"> CARROS Magazine - Tesla Model 3 over twee jaar op de markt
strictly cars with character

Tesla Model 3 over twee jaar op de markt

5 september 2015

De Tesla Model 3 wordt volgend jaar - vermoedelijk op de Autosalon van Genève - gepresenteerd. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk laten weten.

Meteen na de onthulling kunnen klanten de auto al bestellen en de vanafprijs zal circa 35.000 dollar (naar de huidige koers iets meer dan 31.000 euro). Maar pas in 2017 zal de productie beginnen, want om de Model 3 voor deze scherpe prijs aan te kunnen bieden, zal eerst de zogenaamde Gigafactory in bedrijf moeten zijn. In die fabriek zouden op grote schaal accupakketten moeten worden gebouwd, waardoor de prijs van de Model 3 ook werkelijk zo laag kan worden gehouden. Op dit moment bestaat de Gigafactory nog niet, dus dat is de stap waar velen naar uitkijken.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer