Audi- en Toyota-rijders hebben het vaakst schade, blijkt uit een analyse van leasemaatschappij Alphabet o" /> Audi- en Toyota-rijders hebben het vaakst schade, blijkt uit een analyse van leasemaatschappij Alphabet o"> Audi- en Toyota-rijders hebben het vaakst schade, blijkt uit een analyse van leasemaatschappij Alphabet o"> CARROS Magazine - Audi- en Toyota-rijders rijden meeste scha
strictly cars with character

Audi- en Toyota-rijders rijden meeste schade

6 september 2015

Audi- en Toyota-rijders hebben het vaakst schade, blijkt uit een analyse van leasemaatschappij Alphabet onder haar zestigduizend leaserijders.

Audi-rijders spannen de kroon, want 15 procent van de leaserijders van Alphabet met dit merk had afgelopen zomer een schade. In de winter was het zelfs 26 procent. Van de Toyota-rijders bij Alphabet was het 14 procent in de zomer en 24 procent in de winter. Wat de oorzaak is, heeft de leasemaatschappij niet kunnen achterhalen. Alle schadegevallen zijn meegeteld, dus ook schade toegebracht door buitenstaanders.

De meest voorkomende schade bij Alphabet wordt veroorzaakt door een aanrijding met een stilstaand object zoals een paaltje. En bij SUV’s komt het bovengemiddeld vaak voor, want daar vertegenwoordigd het 37 procent van de schades. Bij andere voertuigtypes is dat percentage slechts 19 procent. Verder vormt ruitschade een veel voorkomende schade. Afgelopen zomer had 1 op de 10 leaseauto’s van Alphabet er last van. Overigens wordt de schadetop 5  van de leasemaatschappij volgemaakt door Citroën op de derde plaats, Volkswagen op vier en Peugeot op vijf.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer