Op de valreep heeft Thunder Power, een start-up uit Taiwan die elektrische auto’s wil produceren, aange" /> Op de valreep heeft Thunder Power, een start-up uit Taiwan die elektrische auto’s wil produceren, aange"> Op de valreep heeft Thunder Power, een start-up uit Taiwan die elektrische auto’s wil produceren, aange"> CARROS Magazine - Thunder Power elektrische sportauto uit Ta
strictly cars with character

Thunder Power elektrische sportauto uit Taiwan

11 september 2015

Op de valreep heeft Thunder Power, een start-up uit Taiwan die elektrische auto’s wil produceren, aangekondigd een conceptmodel te tonen op de IAA.

Het is de bedoeling van Thunder Power om een soort concurrent van Tesla te worden, wat makkelijk gezegd is dan gedaan. En aangezien het Tesla al moeite genoeg kost om het hoofd boven water te houden, schatten we de kansen van Thunder Power niet heel hoog in.

Daarentegen staat er achter het concept wel de naam van voormalig Lotus- en Bugatti-ontwerper Peter Tutzer. En de technische baas is Franz Schulte, die bij Ford en Porsche heeft gewerkt.

Volgens Thunder Power krijgt de concept car een 430 pk elektromotor en accu’s die voor een actieradius zorgen van 600 kilometer. De sprint van 0 naar 100 km/h zou binnen vijf tellen moeten kunnen en de topsnelheid is bepaald op de 250 km/h. In 2017 moet de auto op de markt komen, eerst in China later in Europa.

Volgende week weten we ongetwijfeld meer over Thunder Power als de Autoshow van Frankfurt (IAA) open gaat.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer