Volledig elektrische auto’s breken nog niet door, maar de elektrificeren van de aandrijflijn is niet te" /> Volledig elektrische auto’s breken nog niet door, maar de elektrificeren van de aandrijflijn is niet te"> Volledig elektrische auto’s breken nog niet door, maar de elektrificeren van de aandrijflijn is niet te"> CARROS Magazine - Elektrificering blijft de trend op de IAA
strictly cars with character

Elektrificering blijft de trend op de IAA

16 september 2015

Volledig elektrische auto’s breken nog niet door, maar de elektrificeren van de aandrijflijn is niet te stuiten. Dat mag je concluderen na een rondgang op de Autoshow van Frankfurt (IAA).

Sommige merken wagen al voorzichtige stapjes met volledige elektrische concept cars waarvoor een bruikbare actieradius wordt beloofd. Zoals de Porsche Mission E Concept, een vierdeurs sportcoupé met 600 pk en 500 km rijbereik. Of de Audi e-tron quattro Concept met 503 pk en een actieradius van ruim 500 km. Dat model moer zelfs draadloos op te laden zijn. Maar kijk je naar wat er nu direct of in de zeer nabije toekomst leverbaar is, dan zijn het toch vooral hybrides en plug-in hybrides die de elektrificering van de aandrijflijn bepalen.

BMW en Mercedes voegden er een aantal toe aan hun gamma, maar ook Audi, Porsche en Volkswagen blazen flink in de bus. VW-topman Martin Winterkorn kondigde tot 2020 de komst van 20 plug-in hybride en elektrische modellen aan.

En andere autoconcerns blijven niet achter. Jaguar en Land Rover toonden een speciale aandrijfmodule voor elektrische en hybride auto’s, Peugeot en Citroën hebben al enkele jaren hybride modellen in het gamma en Renault vervult een voortrekkersrol bij elektrische auto’s.

De plug-in hybride is nog niet echt populair bij het merk dat de hybride groot maakte, Toyota. Het Japanse merk gaat gestaag verder met het uitbreiden van het gamma met modellen die in wezen de dezelfde hybride techniek hebben als de Prius. Op de Autoshow van Frankfurt (IAA) stond trouwens al de vierde generatie van die Prius, iets verderop de eerste SUV van Toyota met hybride techniek, de RAV4 Hybrid.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer