Door al het grote nieuws op de Autoshow van Frankfurt (IAA) wordt het kleinere nieuws nog wel eens onderg" /> Door al het grote nieuws op de Autoshow van Frankfurt (IAA) wordt het kleinere nieuws nog wel eens onderg"> Door al het grote nieuws op de Autoshow van Frankfurt (IAA) wordt het kleinere nieuws nog wel eens onderg"> CARROS Magazine - Sportieve Audi S4 onthuld op IAA
strictly cars with character

Sportieve Audi S4 onthuld op IAA

17 september 2015

Door al het grote nieuws op de Autoshow van Frankfurt (IAA) wordt het kleinere nieuws nog wel eens ondergesneeuwd, zoals deze nieuwe Audi S4.

Het is de sportversie van de recent vernieuwde A4, uitgerust met een nieuwe 3.0 V6 TFSI-turbomotor met 354 pk. De auto is niet alleen sterker dan de vorige drieliter motor met compressor, maar heeft oom meer koppel dat over een breder gebied beschikbaar is. De nieuwe 3.0 TFSI heeft 500 Nm beschikbaar tussen 1.300 en 4.500 toeren (voorheen 440 Nm bij 2.900 toeren).

Standaard is de nieuwe krachtbron gekoppeld aan een achttraps automaat die de kracht over alle vier de wielen verdeelt. Deze quattro-aandrijving stuurt normaal gesproken 60 procent van de kracht naar de achterwielen en de rest naar de voorwielen, maar als de omstandigheden dat nodig maken kan dat variƫren. De nieuwe Audi S4 kan in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten en haalt een topsnelheid van 250 km/h. Het gemiddelde verbruik in de NEDC-meting bedraagt 7,4 liter per 100 kilometer (CO2-uitstoot 170 g/km).

De nieuwe Audi S4 heeft standaard een sportonderstel en is 23 mm verlaagd. Hij rolt op 18 inch wielen met 245/40-banden en onderscheidt ook van de gewone Audi A4 door grotere luchtinlaten in de bumpers, buitenspiegels in aluminiumlook, volledig LED-verlichting, zijskirts, een achterspoiler en een specifieke achterbumper met diffuser. De prijzen van de auto worden nog bekendgemaakt.

 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer