Mazda heeft plannen om de wankelmotor terug te brengen. En mogelijk kunnen we dus een opvolger van de Maz" /> Mazda heeft plannen om de wankelmotor terug te brengen. En mogelijk kunnen we dus een opvolger van de Maz"> Mazda heeft plannen om de wankelmotor terug te brengen. En mogelijk kunnen we dus een opvolger van de Maz"> CARROS Magazine - Mazda werkt aan nieuwe wankelmotor
strictly cars with character

Mazda werkt aan nieuwe wankelmotor

18 september 2015

Mazda heeft plannen om de wankelmotor terug te brengen. En mogelijk kunnen we dus een opvolger van de Mazda RX-8 verwachten met zo’n krachtbron.

De Mazda RX-8 verdween in 2012 van het toneel omdat de emissie-eisen te zwaar werden voor de wankelmotor in dit model. Maar intussen is er wel steeds een ontwikkelingsteam bezig geweest met de verdere ontwikkeling van de wankelmotor, door Mazda overigens altijd rotatiemotor genoemd.

Op de Autoshow van Frankfurt (IAA) heeft Mazda-topman Masamichi Kogai bevestigd dat er nog altijd hard wordt gewerkt aan een mogelijke terugkeer van de wankelmotor. De motor moet het kunnen opnemen tegen conventionele motoren, zei Kogai. De topman wilde geen termijn noemen voor een nieuw RX-model, maar het is niet ondenkbaar dat er in 2018, als het 40-jarig jubileum van de RX-7 wordt gevierd, een opvolger wordt gepresenteerd. (Bron: Autocar)

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer