Met de A8 L Security stelt Audi op de Autoshow van Frankfurt (IAA) de best beveiligde Audi ooit voor. Voo" /> Met de A8 L Security stelt Audi op de Autoshow van Frankfurt (IAA) de best beveiligde Audi ooit voor. Voo"> Met de A8 L Security stelt Audi op de Autoshow van Frankfurt (IAA) de best beveiligde Audi ooit voor. Voo"> CARROS Magazine - Audi A8 L Security best gepantserde ooit
strictly cars with character

Audi A8 L Security best gepantserde ooit

18 september 2015

Met de A8 L Security stelt Audi op de Autoshow van Frankfurt (IAA) de best beveiligde Audi ooit voor. Voor de kenners: de auto voldoet aan de VR 9 norm voor ballistische bescherming.

Die norm is de strengste voor gepantserde personenauto’s. Om daaraan te voldoen heeft Audi de veiligheidskooi onder meer voorzien van zeer resistente materialen zoals aramidestof, speciale aluminiumlegeringen en een onder hitte gevormd stalen pantser. Ook de raampartijen zijn extra beschermd. De vorige versie van de A8 L Security viel nog in de VR 7 beveiligingsklasse.

Audi produceert de A8 L Security zelf in de fabriek in Neckarsulm. Naast de pantsering is er onder meer een gepantserde communicatie-unit in de bagageruimte, een intercom voor communicatie met de buitenwereld en individuele portierontgrendeling. Op speciaal verzoek levert Audi nog extra’s waaronder een speciale nooduitgangsysteem, een brandblusinstallatie en een luchtverfrissingssysteem. Daarnaast zijn vele speciale comfortwensen te vervullen.

[caption id="attachment_14596" align="alignnone" width="640"] Static photo
Colour: Havanna Black, metallic[/caption]

De Audi A8 L Security is de enige vierwielaangedreven limousine die rechtstreeks door de fabrikant in een gepantserde versie wordt geleverd. De auto heeft ondanks het extra gewicht een laadvermogen van 600 kilogram.

Voor de aandrijving heeft de klant de keuze uit 435 pk sterke 4.0 TFSI V8-turbo-benzinemotor of een 500 pk sterke twaalfcilinder motor. De topsnelheid van de auto is begrensd op 210 km/h vanwege de speciale runflat-banden. De auto is reeds bestelbaar, maar de uitlevering begint pas in het voorjaar van 2016.

[caption id="attachment_14594" align="alignnone" width="640"] Interior[/caption]

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer