Na talloze teasers van meer of minder gecamoufleerde versies van de Bentley Bentayga, is de auto nu einde" /> Na talloze teasers van meer of minder gecamoufleerde versies van de Bentley Bentayga, is de auto nu einde"> Na talloze teasers van meer of minder gecamoufleerde versies van de Bentley Bentayga, is de auto nu einde"> CARROS Magazine - Bentley Bentayga officieel
strictly cars with character

Bentley Bentayga officieel

23 september 2015

Na talloze teasers van meer of minder gecamoufleerde versies van de Bentley Bentayga, is de auto nu eindelijk volledig onthuld.

Erg veel verrassingen heeft de auto niet meer in petto, maar hij is gelukkig wel fraaier en subtieler gestileerd dan de concept car van enkele jaren geleden die er aan vooraf ging. Volgens Bentley is de Bentayga de snelste, krachtigste en meest luxueuze SUV ter wereld. Bovendien vindt Bentley dat de auto het meest verfijnde interieur heeft met ongekende luxe. De Bentayga wordt duidelijk boven de Range Rover gepositioneerd. en kost naar schatting minstens 50.000 meer dan die auto.

De Bentayga heeft een lengte van 5,14 meter en staat op een wielbasis van ruim drie meter. De auto is lager dan een Range Rover (zo’n zes centimeter) en deelt het platform met de recent voorgestelde Audi Q7 en de nog te verschijnen nieuwe Porsche Cayenne.

De nieuwe Bentley SUV is vervaardigd uit een mix van staal, aluminium en composietmaterialen en beschikt over een elektronische geregelde luchtvering, waarmee de rijhoogte en de demping kan worden ingesteld. De auto beschikt verder over een systeem dat het overhellen in bochten tegen gaat voor een sportieve rijstijl en tegelijk voor aangenaam veercomfort op de snelweg zorgt. De bestuurder kan kiezen uit vier standen voor het rijden op de weg en vier standen voor off-road.

Nieuwe 6.0 W12-motor

De Bentley Bentayga beschikt over een opnieuw ontworpen W12-motor die 30 kilogram lichter is dan voorheen en 11,9 procent zuiniger. De krachtbron levert 610 pk en wordt gekoppeld aan een achttraps automaat die de kracht naar alle vier de wielen leidt. De nieuwe W12-motor zal later gezelschap krijgen van een diesel en een plug-in hybride versie.

Standaard rolt de Bentayga, die zo’n 2.422 kilogram weegt, op 20 inch wielen, maar 21 of 22 inchers zijn ook leverbaar. De auto kan in iets meer dan vier tellen van 0 naar 100 km/h sprinten en haalt een topsnelheid van 301 km/h. De nieuwe Bentayga wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de Autoshow van Frankfurt (IAA), de eerste klanten krijgen begin volgend jaar hun auto. 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer