De kans bestaat dat ook in Nederland auto’s van het Volkswagen-concern met 2.0 TDI-motor rondrijden die" /> De kans bestaat dat ook in Nederland auto’s van het Volkswagen-concern met 2.0 TDI-motor rondrijden die"> De kans bestaat dat ook in Nederland auto’s van het Volkswagen-concern met 2.0 TDI-motor rondrijden die"> CARROS Magazine - Mogelijk ook gesjoemel met Nederlandse VW-
strictly cars with character

Mogelijk ook gesjoemel met Nederlandse VW-diesels

23 september 2015

De kans bestaat dat ook in Nederland auto’s van het Volkswagen-concern met 2.0 TDI-motor rondrijden die veel vervuilender zijn dan gedacht.

In eerste instantie kwam naar buiten dat er in de Verenigde Staten 482.000 auto’s met 2.0 TDI-motor van het VW-concern terug worden geroepen omdat er frauduleuze motorsoftware in zit. Maar afgelopen maandag gaf Volkswagen toe dat er wereldwijd elf miljoen auto’s met zo’n motor rondrijden. Het gaat hierbij om de EA 189 dieselmotor met een inhoud van 2,0 liter en common rail-injectie. Deze motor is in allerlei producten van het VW-concern ingebouwd, onder meer van de merken Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Dat kan dus betekenen dat auto’s met deze motor die in ons land zijn geleverd in de rijpraktijk ook minder schone uitlaatgassen produceren dan in de officiële emissietest.

Pon, de Nederlandse importeur van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda reageerde vanmorgen met het sturen van de officiële verklaring die het VW-concern gisteren al deed uitgaan en die we hieronder afdrukken. Op verdere vragen kon of wilde een woordvoerder niet ingaan.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer