Martin Winterkorn is niet langer de topman van de Volkswagen Group. De dieselgate affaire heeft hem de kop gekost. Martin Winterkorn is niet langer de topman van de Volkswagen Group. De dieselgate affaire heeft hem de kop gekost. Martin Winterkorn is niet langer de topman van de Volkswagen Group. De dieselgate affaire heeft hem de kop gekost. CARROS Magazine - Winterkorn weg bij VW door dieselgate
strictly cars with character

Winterkorn weg bij VW door dieselgate

23 september 2015

Martin Winterkorn is niet langer de topman van de Volkswagen Group. De dieselgate affaire heeft hem de kop gekost.

Gisteren berichten we al dat bronnen binnen de Raad van Commissarissen het vertrouwen in de topman niet meer hadden, maar dat werd in alle toonaarden ontkend door VW. Nu blijkt dat Winterkorn toch het veld ruimt. Volgens de eerste berichten is hij zelf opgestapt en dat is begrijpelijk na de affaire met software bij dieselmotoren die bewust alleen tijdens de emissietest mooie cijfers voorschotelt, maar in de praktijk voor sterke vervuiling kan zorgen.

De voorbije twee dagen verloor Volkswagen door de affaire 35 procent aan beurswaarde, bijna 30 miljard euro. Vandaag werd dat weer een beetje goedgemaakt, maar onduidelijk is  nog wat voor effect het vertrek van Winterkorn op de koersen zal hebben. Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend gemaakt, maar gisteren circuleerde reeds de naam van Porsche-topman Matthias Müller.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer