De Belgische importeur van de merken van de Volkswagen Group stopt voorlopig met de verkoop van diesels die mogel" /> De Belgische importeur van de merken van de Volkswagen Group stopt voorlopig met de verkoop van diesels die mogel"> De Belgische importeur van de merken van de Volkswagen Group stopt voorlopig met de verkoop van diesels die mogel"> CARROS Magazine - Verkoop verdachte VW-diesels opgeschort in
strictly cars with character

Verkoop verdachte VW-diesels opgeschort in België

26 september 2015

De Belgische importeur van de merken van de Volkswagen Group stopt voorlopig met de verkoop van diesels die mogelijk verdacht zijn.

Die beslissing is ook al genomen in Zwitserland, volgend op de bekendmaking van de Duitse minister van Verkeer, Alexander Dobrindt, dat in dat land 2,8 miljoen auto’s rondrijden met software die alleen tijdens de emissietest de toegestane waarden haalt.

Om welke modellen het precies gaat is nog altijd niet helemaal duidelijk. Maar aangezien binnen de Volkswagen Group veel componenten worden gedeeld door de merken, is het aannemelijk dat naast Volkswagen ook Audi, Seat en Skoda modelel hebben met de verdachte dieselmotoren.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer