BMW poogt de sportversie van de X4, de X4 M40i, nog een beetje onder de pet te houden, maar op internet zijn al v" /> BMW poogt de sportversie van de X4, de X4 M40i, nog een beetje onder de pet te houden, maar op internet zijn al v"> BMW poogt de sportversie van de X4, de X4 M40i, nog een beetje onder de pet te houden, maar op internet zijn al v"> CARROS Magazine - BMW X4 M40i voortijdig onthuld
strictly cars with character

BMW X4 M40i voortijdig onthuld

27 september 2015

BMW poogt de sportversie van de X4, de X4 M40i, nog een beetje onder de pet te houden, maar op internet zijn al veel foto’s en details uitgelekt.

Bijgaande foto’s stammen van de collega’s van het Belgische Autotijd, dat niet alleen een hele set foto’s van het exterieur had, maar ook van de binnenkant van de auto. De BMW X4 M40i is het zesde model in de M Performance reeks en dat zijn auto’s die niet als diehard M-model te boek staan, zoals de M3 en M4, maar daar net onder komen. De X4 M40i zal daartoe worden uitgerust met een drieliter zescilinder turbo-benzinemotor met 360 pk en een koppel van 465 Nm. Deze krachtbron is gekoppeld aan een achttraps automaat die de kracht naar alle vier de wielen stuurt.

De X4 M40i sprint in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/h en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h. De auto heeft bijna hetzelfde uiterlijk als de modellen die voorzien zijn van het optionele M Sport pakket en hij rolt op 19 inch wielen.  Meer details volgen binnenkort.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer