De Amerikaanse sportautofabrikant Panoz heeft een conceptversie onthuld van de Panoz Deltawing GT sportau" /> De Amerikaanse sportautofabrikant Panoz heeft een conceptversie onthuld van de Panoz Deltawing GT sportau"> De Amerikaanse sportautofabrikant Panoz heeft een conceptversie onthuld van de Panoz Deltawing GT sportau"> CARROS Magazine - Panoz Deltawing GT sportauto onthuld
strictly cars with character

Panoz Deltawing GT sportauto onthuld

5 oktober 2015

De Amerikaanse sportautofabrikant Panoz heeft een conceptversie onthuld van de Panoz Deltawing GT sportauto. Het wordt de comeback van het merk als autoproducent.

Na de Panoz Deltawing GT is ook een vierpersoons sedan gepland. Wanneer dat model zal verschijnen is nog niet bekend, maar de Deltawing GT zou in 2017 moeten verschijnen. De auto is vergaand gebaseerd op de deltawieg raceauto die nu meedoet aan het IMSA Sportscar Championship in de Verenigde Staten.

Welke krachtbron de Panoz in de straatversie zal krijgen is nog niet bekend, maar naar verwachting wordt dat een viercilinder turbomotor die rond de 340 pk gaat leveren. Mogelijk wordt er een driecilinder met 110 pk toegepast in de vierdeurs sedan. De motor is dwars achterin ingebouwd en drijft de achterwielen aan. De gewichtsverdeling is 30 procent op de vooras en 70 procent op de achteras. Overigens zal de Deltawing GT vooral uitblinken door een laag gewicht.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer