Nieuwe dieselauto's mogen nog twee jaar te vuil zijn en dus de emissienorm voor stikstofoxide (NOx) overschrijden. De over" /> Nieuwe dieselauto's mogen nog twee jaar te vuil zijn en dus de emissienorm voor stikstofoxide (NOx) overschrijden. De over"> Nieuwe dieselauto's mogen nog twee jaar te vuil zijn en dus de emissienorm voor stikstofoxide (NOx) overschrijden. De over"> CARROS Magazine - Dieselauto's mogen nog twee jaar te vu
strictly cars with character

Dieselauto's mogen nog twee jaar te vuil zijn

6 oktober 2015

Nieuwe dieselauto's mogen nog twee jaar te vuil zijn en dus de emissienorm voor stikstofoxide (NOx) overschrijden. De overschrijding mag maximaal 60 procent zijn.

Dat staat volgens de Volkskrant in een vertrouwelijk rapport van de Europese Commissie. Zeker 10 procent van de huidige diesels wordt onverkoopbaar als deze normen worden overgenomen. De auto-industrie zei eerder vijf jaar nodig te hebben om aan de eisen te voldoen na het bekend worden van sjoemelen met software bij dieselmotoren door de Volkswagen Group. In de overbruggingsperiode willen de autofabrikanten dat overschrijdingen tot 275 procent van de norm toegestaan worden, maar dat gaat de Europese Commissie veel te ver. Vandaag zal de Europese Commissie het voorstel presenteren aan auto-experts van autoproducerende landen waaronder Duitsland.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer