BMW komt met een M4 GTS, een extra sportieve versie van de BMW M4 met een sterkere motor. Dankzij waterin" /> BMW komt met een M4 GTS, een extra sportieve versie van de BMW M4 met een sterkere motor. Dankzij waterin"> BMW komt met een M4 GTS, een extra sportieve versie van de BMW M4 met een sterkere motor. Dankzij waterin"> CARROS Magazine - BMW M4 GTS met waterinjectie heeft 500 pk
strictly cars with character

BMW M4 GTS met waterinjectie heeft 500 pk

7 oktober 2015

BMW komt met een M4 GTS, een extra sportieve versie van de BMW M4 met een sterkere motor. Dankzij waterinjectie levert de zescilinder turbomotor 500 pk.

De BMW M4 GTS wordt in een oplage van 700 stuks gebouwd en komt in het voorjaar van 2016 op de markt. De auto wordt aangedreven door een 3,0 liter zescilinder TwinPower turbomotor met waterinjectie. Het vermogen neemt daardoor toe tot 500 pk, terwijl het maximum koppel 600 Nm bedraagt. Met deze machine kan de M4 GTS in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten en een elektronisch begrensde topsnelheid van 305 km/h halen. In de NEDC-verbruiksmeting haalt de M4 GTS een gemiddeld van 8,3 liter per 100 km, wat gelijk staat aan een CO2-uitstoot van 194 g/km.

De BMW M4 GTS is deels ontwikkeld op de Nordschleife van de Nürburgring, waar de auto een rondetijd van 7 minuut en 28 seconden realiseerde. De auto beschikt onder meer over speciale wielen met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden in de maat 265/35 R19 voor en 285/30 R20 achter. Daarnaast heeft de auto M-schroefveren met geïntegreerde dempers met instelbare in- en uitgaande slag, aangepaste stabilisatorstangen en montagepunten en keramische remschijven. Het gewicht is beperkt tot 1.510 kilogram door het dak, de splinter aan de voorzijde, de motorkap, de achterspoiler en de diffuser te vervaardigen uit koolstofvezel. De verstelbare achterspoiler staat op gefreesde aluminium steunen.

De M4 GTS is de eerste in serie gebouwde auto voorzien van OLED-achterlichten. Kenmerkend voor de M4 GTS is verder het sportuitlaatsysteem met titanium demper, een extra opvallende grille, koolstofvezel kuipstoelen, een lichtgewicht middenconsole, dito portier- en achterpanelen en in plaats van een achterbank is er een met alcantara beklede en koolstofvezel afgewerkte ruimte.

Optioneel is voor de M4 GTS een Clubsport-pakket verkrijgbaar met rolbeugel, zespunts gordel en brandblusser.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer