Vanaf januari 2016 gaat Volkswagen auto’s aanpassen dieselgate auto’s waarvan de dieselmotor te veel " /> Vanaf januari 2016 gaat Volkswagen auto’s aanpassen dieselgate auto’s waarvan de dieselmotor te veel "> Vanaf januari 2016 gaat Volkswagen auto’s aanpassen dieselgate auto’s waarvan de dieselmotor te veel "> CARROS Magazine - VW start in 2016 met aanpassen auto’s di
strictly cars with character

VW start in 2016 met aanpassen auto’s dieselgate

7 oktober 2015

Vanaf januari 2016 gaat Volkswagen auto’s aanpassen dieselgate auto’s waarvan de dieselmotor te veel vervuilt in de dagelijkse rijpraktijk.

Bij deze auto’s, in Europa zo’n acht miljoen dieselauto’s, is gesjoemeld met de software om alleen tijdens de emissietest te voldoen aan de NOx-uitstoot. Bij de meeste auto’s volstaat een update van de software om de auto’s schoon te krijgen. Maar het kan ook  nodig zijn om meer aanpassingen te doen. De kosten voor de aanpassingen zijn voor rekenen van Volkswagen. Dat heeft de nieuwe VW-topman Matthias Müller gezegd in een interview in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Deze week worden de technische details voorgelegd aan het Kraftfahrtbundesamt (KBA), de Duitse instantie die vergelijkbaar is met de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Voor het eind van 2016 moeten in elk geval in Duitsland alle diesels waarmee gesjoemeld is zijn aangepast. Om de hoge kosten voor de aanpassing van de auto’s te kunnen dragen, wil de VW-topman alle geplande investeringen tegen het licht houden. Mogelijk heeft dat ook consequenties voor sponsoring-activiteiten.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer