De voormalige topman van het VW-concern, Martin Winterkorn, verdwijnt helemaal uit de organisatie. Na het" /> De voormalige topman van het VW-concern, Martin Winterkorn, verdwijnt helemaal uit de organisatie. Na het"> De voormalige topman van het VW-concern, Martin Winterkorn, verdwijnt helemaal uit de organisatie. Na het"> CARROS Magazine - Winterkorn helemaal weg bij VW-concern
strictly cars with character

Winterkorn helemaal weg bij VW-concern

12 oktober 2015

De voormalige topman van het VW-concern, Martin Winterkorn, verdwijnt helemaal uit de organisatie. Na het emissieschandaal bij het concern trad hij terug als topman van VW, maar hij bleef wel andere functies binnen het concern uitoefenen. Daar wil hij nu ook vanaf.

Na zijn vertrek uit de VW-top bleef Winterkorn binnen de Volkswagen Group nog actief in de raden van toezicht van Audi, Porsche en VW Bedrijfswagens. Bovendien bleef hij voorzitter van Porsche Holding SE, dat de meerderheid van de aandelen in de Volkswagen Group heeft. Zo bleef Winterkorn feitelijk de baas van de nieuwe VW-topman, Matthias Müller. Daar werd eerder al in verschillende kringen met verwondering op gereageerd en vorige week suggereerden de deelstaat Nedersaksen (grootaandeelhouder van VW) en de vakbond IG Metall dat het voor de hand zou liggen als Winterkorn geheel zou verdwijnen uit het concern. De Süddeutsche Zeitung claimt uit bronnen binnen VW te hebben vernomen dat Winterkorn snel geheel afscheid neemt van alle functies binnen de organisatie. Afgelopen week liet Winterkorn al verstek gaan op een bestuursvergadering bij Audi, waar hij voorzitter is.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer