Auto’s met VW-diesels die moeten worden aangepast om aan de emissie-eisen voor NOx-uitstoot te voldoen " /> Auto’s met VW-diesels die moeten worden aangepast om aan de emissie-eisen voor NOx-uitstoot te voldoen "> Auto’s met VW-diesels die moeten worden aangepast om aan de emissie-eisen voor NOx-uitstoot te voldoen "> CARROS Magazine - Aangepaste VW-diesels trager
strictly cars with character

Aangepaste VW-diesels trager

12 oktober 2015

Auto’s met VW-diesels die moeten worden aangepast om aan de emissie-eisen voor NOx-uitstoot te voldoen worden trager.

Dat heeft de topman van Volkswagen Amerika gezegd. Hij sprak vorige week van enkele kilometers per uur minder topsnelheid. De acceleratie zal vermoedelijk ook iets minder vlot zijn, maar daarover zijn nog geen uitlatingen gedaan. Volgens consumentenorganisaties in de Verenigde Staten kan ook het verbruik iets hoger zijn, maar ook daarover is nog geen duidelijkheid.

De Duitse minister van Verkeer heeft inmiddels laten weten dat bij circa 3,6 miljoen van de acht miljoen VW-diesels die sjoemelsoftware bevatten een software-aanpassing alleen onvoldoende zal zijn. Er zal dus ook een andere aanpassing nodig zijn, maar welke dat is, is nog niet bekend. Volkswagen zal vermoedelijk tot eind 2016 nodig hebben om alle auto’s aan te passen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer