Als hommage aan de legendarische Tour de France lange afstandsrace over de weg is de Ferrari F12tdf onthu" /> Als hommage aan de legendarische Tour de France lange afstandsrace over de weg is de Ferrari F12tdf onthu"> Als hommage aan de legendarische Tour de France lange afstandsrace over de weg is de Ferrari F12tdf onthu"> CARROS Magazine - Hardcore Ferrari F12tdf onthuld
strictly cars with character

Hardcore Ferrari F12tdf onthuld

15 oktober 2015

Als hommage aan de legendarische Tour de France lange afstandsrace over de weg is de Ferrari F12tdf onthuld. Er komen slechts 799 exemplaren van deze sportauto.

De Ferrari F12tdf is een hardcore sportauto die circuitprestaties naar de weg brengt. De auto beschikt over een 780 pk sterke twaalfcilinder motor, 40 meer dan in de ‘gewone’ F12. Daarbij komt dat de auto 110 kilogram lichter is geworden. Dat maakt dat de Ferrari F12tdf in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/h kan sprinten en na 7,9 seconden de 200 km/h heeft bereikt.

De F12tdf heeft verder acht procent bredere voorbanden, terwijl de downforce met 87 procent is toegenomen. Ferrari heeft de auto bovendien voorzien van achterwielbesturing die Virtual Short Wheelbase wordt genoemd. Het systeem verbetert de stabiliteit in rechte lijn en de wendbaarheid in bochten. Op het circuit van Fiorano legt de auto een rondje af in 1,21 minuten. De Ferrari F12tdf heeft bij een snelheid van 100 kilometer per uur slechts een remweg nodig van 30,5 meter dankzij de remmen van de LaFerrari.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer