De Saab 9-3 heeft al veel meegemaakt in zijn autoleven. Na meerdere faillissementen van zijn bouwers, werd het ee" /> De Saab 9-3 heeft al veel meegemaakt in zijn autoleven. Na meerdere faillissementen van zijn bouwers, werd het ee"> De Saab 9-3 heeft al veel meegemaakt in zijn autoleven. Na meerdere faillissementen van zijn bouwers, werd het ee"> CARROS Magazine - Elektrische Saab 9-3 leeft voort in Turkij
strictly cars with character

Elektrische Saab 9-3 leeft voort in Turkije

19 oktober 2015

De Saab 9-3 heeft al veel meegemaakt in zijn autoleven. Na meerdere faillissementen van zijn bouwers, werd het een elektrische auto en nu gaan de overblijfselen naar Turkije.

Het bedrijf dat in 2012 de resten van wat ooit het trotse automerk Saab was, National Electric Vehicle Sweden (NEVS), heeft namelijk de productie van de elektrische versie van de 9-3 gestopt. De rechten op het model en de door NEVS ontwikkelde techniek zijn verkocht aan de Turkse overheid, die graag een ‘nationaal’ voertuig wil hebben met elektrische aandrijving. De naam Saab is niet meeverkocht, dus de auto die over enkele jaren uitkomt zal geen Saab heten. We zullen in de auto de contouren van de 9-3 nog zichtbaar zijn.

NEVS laat op de website weten een volgende stap te nemen en vanaf nul een elektrische auto te ontwikkelen. De 9-3 gaat verder in doorontwikkelde vorm - daar is NEVS nog wel bij betrokken - onder een Turkse merknaam. Naar verwachting komt die auto in 2020 op de markt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer