Mazda heeft bevestigd wat al lang als gerucht circuleerde: de wankelmotor komt terug. In een concept car die deze" /> Mazda heeft bevestigd wat al lang als gerucht circuleerde: de wankelmotor komt terug. In een concept car die deze"> Mazda heeft bevestigd wat al lang als gerucht circuleerde: de wankelmotor komt terug. In een concept car die deze"> CARROS Magazine - Mazda komt met nieuwe wankelmotor
strictly cars with character

Mazda komt met nieuwe wankelmotor

27 oktober 2015

Mazda heeft bevestigd wat al lang als gerucht circuleerde: de wankelmotor komt terug. In een concept car die deze week wordt onthuld zit die nieuwe wankelmotor.

De nieuwe krachtbron is op tal van punten ingrijpend verbeterd ten opzichte van de machine die in 2012 het veld moest ruimen omdat hij niet meer aan de emissie-eisen kon voldoen. De nieuwe motor krijgt de naam SkyActiv-R.

Het hoofd van de ontwikkelingsafdeling van Mazda, Kyosho Fujiwara, zei tegen Autocar deze week dat “een rotatiemotor een belangrijk onderdeel is van het DNA van Mazda”. Topman Masamichi Kogai voegde daaraan toe dat de concept car een tweedeurs tweezitter en dat het een pure sportauto is.

Het is zeer waarschijnlijk dat de nieuwe concept car een voorloper is van een opvolger van de RX-8. In 2018 zou de productieversie kunnen verschijnen, in het jaar dat de RX-7 40 jaar bestaat.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer