Yamaha heeft op de Tokyo Motor Show het doek van de Sports Ride concept gehaald, één van de leukste com" /> Yamaha heeft op de Tokyo Motor Show het doek van de Sports Ride concept gehaald, één van de leukste com"> Yamaha heeft op de Tokyo Motor Show het doek van de Sports Ride concept gehaald, één van de leukste com"> CARROS Magazine - Yamaha toont compacte Sports Ride concept
strictly cars with character

Yamaha toont compacte Sports Ride concept

28 oktober 2015

Yamaha heeft op de Tokyo Motor Show het doek van de Sports Ride concept gehaald, één van de leukste compacte sportauto’s in jaren.

Het compacte tweezittertje ziet er uit als een soort supercar, maar is gebaseerd op de iStream, een platform voor een compacte stadsauto van McLaren F1-ontwerper Gordon Murray. Voor de Sports Ride concept is het platform iets aangepast en gemaakt van koolstofvezel. Daardoor zou het sportautootje slechts 750 kilogram wegen.

Het kostte slechts vijf maanden om de Sport Ride concept te maken en er zitten allerlei verwijzingen naar motorfietstechniek in. Trouwens ook naar de fabricage van muziekinstrumenten, want achterin de kleine bagageruimte ligt een trompet. Het interieur is verder uitgevoerd in leer, koolstofvezel en metaal.

Welke krachtbron de auto heeft is nog onbekend, maar als Yamaha de Sports Ride echt gaat produceren - en daar ziet het wel naar uit - dan heeft de fabrikant genoeg motorenkennis in huis om iets goed te ontwikkelen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer